Online en offline designer.

Inmiddels flink wat jaren ervaring opgedaan. Bij verschillende soorten bedrijven, van groot tot klein, en in verschillende branches. Ik design en ontwikkel websites, logo’s en huisstijlen, folders, verpakkingen, emailmarketing en eigenlijk nog heel veel meer. De wereld van e-commerce, design en development gaat in een sneltrein. Ben naast ’t gezin, werk, en een flinke dosis gezonde ontspanning dan ook altijd bezig om zo goed mogelijk up-to-date te blijven.

Expertises

Webdesign

Het design moet volledig aansluiten bij het product, bedrijf of service. Daarnaast ga ik altijd voor pixel perfect. Ik heb een passie voor het designen enerzijds, en anderszijds het ‘bouwen’ van een website.

Webdevelopment

Een website moet goed werken volgens de laatste technische trends. Geoptimaliseerd voor verschillende resoluties. Hierin vind ik altijd weer een uitdaging.

Website analyse & optimalisatie

Een website is nooit af. Deze moet doorontwikkeld worden op basis van een goede analyse. Moeten er landingspagina’s opgezet worden? Is de inhoud nog wel relevant? Waar haakt de bezoeker af? Is de website goed genoeg zichtbaar bij de doelgroep? Allemaal zaken die je continue in de gaten moet houden na de lancering van een website.

E-mail marketing

Een prachtige tool om je doelgroep ‘connected’ te houden. Dit kan op informatieve basis maar ook conversiegericht. Ik vind het prachtig om deze mailings, mailtemplates en / of automatische campagnes te bedenken en te maken.

Logo & huisstijlontwikkeling

Niet zomaar iets. Het is de identiteit, herkenning en herinnering van het bedrijf, product of dienst. Bedenk altijd goed wat je wil uitstralen. Met alleen een logo ben je er niet. Het bestaat uit meerdere factoren, van taalgebruik tot aan fotografie.

Grafisch ontwerp & DTP

Het vormgeven van advertenties, banners, autobelettering, tijdschriften, boeken, visitekaartjes, spandoeken, reclameborden en nog heel veel meer is één van mijn expertises. Ik vind het mooi om de spelen met typografie, kleur, vorm en tekst.

Tools

In het ontwerpproces maak ik naast een ouderwetse potlood met schetsblok gebruik van grafische software om de schetsen uit te werken tot sprankelende eindresultaten.

Adobe Illustrator 90%

 

Adobe Photoshop 80%

 

Adobe Indesign 85%

 

Adobe XD 25%

 

Edge Animate 70%

 

Adobe Premiere 60%

 

After Effects 60%

 

Lightroom 60%

 

Ben altijd bezig om mezelf up-to-date te houden met de laatste trends en mezelf verder te ontwikkelen op het gebied van webdevelopment.

HTML 80%

 

CSS 80%

 

Javascript & Jquery 60%

 

WordPress 70%

 

PHP & MySQL 25%

 

Experience

2006 – 2010 Fontys Hogeschool, Eindhoven
ICT & Multimedia Design, HBO Studie doorlopen in de reguliere 4 jaar. En het diploma behaald in 2010.
2009 – 2010 Fontys Hogeschool, Eindhoven
Ondernemerschap, Minor Gedurende het laatste studiejaar moest naast de HBO-opleiding een Minor naar keuze gevolgd worden. Diploma behaald in 2010.
2001 – 2005 Sint Lucas, Boxtel
Multimedia vormgeving, MBO niveau 4 Studie doorlopen in de reguliere 4 jaar. Het diploma behaald in 2005.
1997 – 2001 Sint Ursula, Horn
MAVO Opleiding doorlopen in 4 jaar. Diploma behaald in 2001.
2014 – heden Bos Group Int., Weert
E-commerce creative Werkzaam als multimedia designer. Werkzaamheden: emailmarketing, webontwerp, website-optimalisatie, webshopbeheer, productfotografie, grafische vormgeving, online en offline animaties, dtp-werkzaamheden.
2011 – 2014 Holland Techno Groep, Asten
Grafisch vormgever Werkzaam als grafisch vormgever. Werkzaamheden: social media, webontwerp, websitebeheer, fotografie, grafische vormgeving en dtp-werkzaamheden.
2011 Buro Beeldvang, Weert
Freelance Werkzaam als grafisch vormgever, dtp-er en webdesigner en webdeveloper.
2011 Syveon Internet Solutions, Heythuysen
Freelance Werkzaam als webdesigner.
2010 Graphics Etc., Roermond
Freelance Werkzaam als grafisch vormgever, webdesigner en webdeveloper.
2010 Graphics Etc., Roermond
Afstudeerstage Naast het uitwerken van mijn afstudeerscriptie heb ik mogen ondersteunen als webdesigner en webdeveloper.
2008 – 2011 www.janbeumers.nl, Roggel
Eigenaar Werkzaam als grafisch vormgever, dtp-er, webdesigner en webdeveloper.
2005 MH Roadstyling Reclameproducties, Sittard
Reclameproductie medewerker Tussen mijn studies ben ik 1 jaar werkzaam geweest als beletteraar en monteur van outdoor signing.